Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη μετά την πρόταση μομφής της ΝΔ για Πολάκη – Τσίπρας:Θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης

Στα ύψη η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσηςστη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, θα τη μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιτεθεί φραστικά στην κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκημετά το Πάσχα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μίλησε για «επιχείρηση διαστρέβλωσης όσων είπα από τον Πρόεδρο της ΝΔ», προσθέτοντας: «Παλεύουμε για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και άρσης των διακρίσεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Η πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά σε ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που απαντούσε σε προηγούμενη ανάρτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι δεν υπάρχει ζήτημα τηλεμαχίας με τον Πρωθυπουργό, κάτι που του είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα κατά την ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και ότι το ντιμπέιτ αυτό θα γίνει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής.

O κ. Μητσοτάκης σε άτυπη συζήτηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στη Νεμέα και απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η σημερινή αντίδραση του κ. Τσίπρα συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική. Οι πολίτες μετά από αυτό που έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό».

πηγή: ert.gr

 

Tags: