Μεγάλη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη “Μακεδονία” – Πως αντέδρασε ο πολιτικός κόσμος

Με μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση πολιτών από όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το Συλλαλητήριο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συμμετέχοντες διαδήλωσαν την αντίθεση τους στη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” από τη FYROM.

Στο συλλαλητήριο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας συμμετείχαν 140.000 άνθρωποι, ενώ από την πλευρά των διοργανωτών γίνεται λόγος για πάνω από 1,5 εκατομμύρια πολίτες.

Κορυφαία στιγμή του Συλλαλητηρίου ήταν η παρουσία του 93χρονου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ζήτησε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα του γειτονικού κράτους λέγοντας μεταξύ άλλων «Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα».

Το συλλαλητήριο στήριξε εκτός από τις Μακεδονικές οργανώσεις και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αντιπροσωπεία Μητροπολιτών οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Από την κυβέρνηση επιχειρήθηκε να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις υποβαθμίζοντας το συλλαλητήριο – κύκλοι του Μαξίμου έκαναν  λόγο για μερικές χιλιάδες συμμετέχοντες, ενώ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ερμηνεύουν τη διοργάνωση ως αντικυβερνητική διαμαρτυρία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, δήλωσε ότι “συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με ήσυχη συνείδηση”

Περιορισμένα τα επεισόδια

Περιορισμένα επεισόδια υπήρξαν κυρίως μεταξύ οπαδών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών, αλλά και λίγο αργότερα, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε μοτοσυκλετιστές που έφεραν ελληνικές σημαίες στις μοτοσυκλέτες τους και κατευθυνόταν στο συλλαλητήριο.

φωτο: Σωτήρης Σκουλούδης

 

 

Tags:

, , , ,