Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ioannina Smart City Hackathon

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν πανυγυρικά χθες Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου Ιωαννίνων οι τριήμερες εκδηλώσεις του Smart City Hackathon. Στην εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών και το Τμήμα Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την υποστήριξη των εταιρειών πληροφορικής P&I και Team Viewer, παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εισηγήσεις, ενώ υπήρξε και διαγωνιστικό μέρος, με αρκετές προτάσεις εφαρμογών και λύσεων, software, hardware, apps κ.α.

Το απόγευμα της Κυριακής, κριτική επιτροπή βράβευσε τις 4 καλύτερες προτάσεις, με δύο από αυτές να μοιράζονται την πρώτη θέση και το αντίστοιχο βραβείο αξίας 2000 Ευρώ, και τη δεύτερη και τρίτη να κερδίζουν επίσης βραβεία και χρηματικά έπαθλα αξίας 1000 και 500 αντίστοιχα.

Η κριτική επιτροπή δήλωση εντυπωσιασμένη από το υψηλότατο επίπεδο των συμμετεχόντων και την ποιότητα των projects που παρουσιάστηκαν.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, η οποία θα φέρει τεράστιες ωφέλειες στους συμμετέχοντες και στην πόλη, αλλά κυρίως, θα βοηθήσει έμπρακα τη σύνδεση των τεχνολογιών με την πρακτική εφαρμογή τους.

Ασφαλώς και είναι και μια τεράστια προσωπική επιτυχία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάση Μανταλόβα, ο οποίος μεθοδικά και αποτελεσματικά μεν, χωρίς πολλή «φασαρία» δε, έφερε σε πέρας το όλο εγχείρημα, με τη βοήθεια των καθηγητών και άλλων τεχνολογικών συνεργατών που στήριξαν και συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» είναι να καταστεί μόνιμος θεσμός και να διευρυνθεί.

 

Tags: