Μεγάλη επιτυχία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό Ρομποτικής

ΗγουμενίτσαΤο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας κατέκτησε  το 3ο βραβείο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου στο διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/02/2016, στο Αρσάκειο Σχολείο των Ιωαννίνων.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου, εκμεταλλευόμενοι το ελεύθερο λογισμικό του ΜΙΤ των Η.Π.Α., παρουσίασαν σε δύο ομάδες, δύο σχέδια εργασίας με αυτοματοποιημένες κινήσεις, το ένα με την κίνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και το άλλο με την κίνηση ενός τεχνητού δορυφόρου γύρω από τον πλανήτη Γη.

Οι κατασκευές αυτές έγιναν με πενιχρά οικονομικά μέσα και στηρίχτηκαν περισσότερο στην ευρηματικότητα και τη φαντασία των παιδιών.

Στο διαγωνισμό αυτόν έλαβαν συνολικά μέρος δώδεκα σχολεία από όλη την Ήπειρο, πολλά εκ των οποίων με πολύ ακριβά υλικά και μηχανισμούς, αλλά οι ομάδες του σχολείου μας μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να διακριθούν χάρη στην καλή προετοιμασία και την οργάνωση που διέθεταν. Είναι ιδιαίτερη όμως, τιμή και αναγνώριση για όλους, μαθητές, δασκάλους και γονείς, ότι οι μαθητές κατέκτησαν επίσης το Βραβείο καλύτερης συνεργασίας, αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους, ότι μέσα από ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, όλοι μας μπορούμε να ξεπεράσουμε την όποια οικονομική στενότητα των υλικών και των οικονομικών πόρων και να διακριθούμε με βάση τη συνεργασία της ομάδας.

Ο Διευθυντής του σχολείου, μέσα από ανακοίνωσή του, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Στ’ τάξης, αλλά και επαινεί τον δάσκαλο της πληροφορικής κ. Γάτσιο Χρήστο για τη συμβολή του σε αυτό το Project.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Βεζδρεβάνη Ελένη, Βένος Χρήστος, Γιόγιακα Λαμπρινή, Γκοντόρα Δήμητρα, Καλυβιώτη Αικατερίνη, Καρράς Ιωάννης, Κάτσιος Ορέστης, Κόντρα Ρεμπέκα, Λιόντου Μαρία – Ελένη, Μητσινάκη Αθηνά, Ναστούλης Δημήτριος, Νούσια Σπυριδούλα, Τσαρκοβίστας Δημήτριος.

 

Tags:

, , ,