Μεγάλη ανεξέλεγκτη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας – Κάλυψε την Αθήνα ο καπνός

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Ψαχνά Εύβοιας. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς έχει εκδηλωθεί σε δασώδη δύσβατη περιοχή στην οποία δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι 80 πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο. Ο καπνός από τη φωτιά έχει καλύψει όλη την Αττική λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, κάνοντας δύσκολη την ορατότητα σε πολύ μεγάλο μέρος της Αθήνας.

Οι ειδικοί συνιστούν να τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως επίσης οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά που κατοικούν στην Αττική, να παραμείνουν σήμερα στα σπίτια τους.

Μετά τις 08:00 η Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους ζήτησε και την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή. Για την ώρα πάντως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ανεξέλεγκτη φωτιά και στη Θήβα

Ισχυρό μέτωπο έχει αναπτυχθεί την τελευταία ώρα στη φωτιά στον Πρόδρομο της Θήβας, καθώς οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.

Η φωτιά εξερράγη γύρω στις 6 το πρωί από άγνωστη αιτία και αμέσως οι ισχυροί άνεμοι που τοπικά ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ δημιούργησαν δύο κύρια μέτωπα, τα οποία συνεχώς διευρύνονται ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με το zougla.gr

 

Tags: