ΜΕ.Τ.Α. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για την απεργία στις 12 Νοεμβρίου

epirusnewsΗ Γενική Απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στις 12 του Νοέμβρη, παρά τις σκοπιμότητες όσων πρωτοστάτησαν στη προκήρυξή της, αποτελεί σημαντική δυνατότητα για τους εργαζομένους της χώρας μας να διεκδικήσουν αποφασιστικά τα δίκαια και χρονίζοντα αιτήματά τους.

Η κυβέρνηση, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο άσκησης πολιτικής που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, οφείλει να σκύψει με κοινωνική ευαισθησία στα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων και να προωθήσει λύσεις.

Η πολιτική και συνδικαλιστική απομόνωση όλων όσων συνειδητά υπηρέτησαν  πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην σημερινή πολιτική, οικονομική, παραγωγική και κοινωνική κρίση  στη χώρας μας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χάραξη μιας κοινωνικά δίκαιης πορείας παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ταυτόχρονα, στις σημερινές συνθήκες, οι στείρες και ανέξοδες  «αντιμνημονιακές» δήθεν φιλολαϊκές ιαχές που εκπορεύονται  από διάφορες δυνάμεις, υπηρετούν, δυστυχώς, τις προσπάθειες επανάκτησης της εξουσίας από τις δυνάμεις εκείνες που ενδιαφέρονται για την απρόσκοπτη συνέχιση των νεοφιλελευθέρων πολιτικών.

Ο δρόμος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εκβιαστικά επιβλήθηκαν στη χώρα μας και η πάλη για την αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας του λαού μας δεν είναι εύκολη υπόθεση και προϋποθέτει την ενεργή παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν αταλάντευτα:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους με άμεσα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας.
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.
  • Δημόσιο Ασφαλιστικό σύστημα και κοινωνικά δίκαιο, το οποίο να εξασφαλίζει τις επόμενες γενιές.
  • Θεσμικές παρεμβάσεις για την κατοχύρωση της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς.
  • Προστασία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Όχι στις ομαδικές απολύσεις.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Προστασία των κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας.
  • Αύξηση των κοινωνικών δαπανών και ιδιαίτερα στην Υγεία και την Παιδεία.
  • Αποφασιστική πάταξη της διαφθοράς.
  • Δίκαιο Φορολογικό σύστημα, με προστασία των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.

Ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα ότι διεκδικεί και παλεύει για ένα αύριο καλύτερο για μας και τα παιδιά μας.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply