«Μαύρος» Ιούλιος για τον Τουρισμό: Στο 25% οι πληρότητες – Αναμένονται εκπτωτικά πακέτα για Έλληνες

«Μαύρος» αποδεικνύεται τελικά ο Ιούλιος για τον Ελληνικό Τουρισμό, καθώς όπως έγινε γνωστό από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, οι πληρότητες κατά το μήνα που διανύουμε δεν ξεπέρασαν το 25%, παρά την αρχική συγκρατημένη αισιοδοξία για περιορισμό των απωλειών του Ιουνίου.

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, το 25% αποτελεί μέσο όρο στο σύνολο της χώρας, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές οι πληρότητες είναι καλύτερες, υπάρχουν άλλες που είναι σημαντικά χαμηλότερες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνολικές εισπράξεις στον τουριστικό τομέα, δεν θα ξεπεράσουν για το 2020 τα 3 δισ. Ευρώ, ενώ πριν την πανδημία του κορωνοϊού οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων εκτιμούσαν ως ρεαλιστικό στόχο τις τουριστικές εισπράξεις έως 20 δισ. Ευρώ για το 2020, με το 2019 να «κλείνει» στα 18 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξενοδόχοι και άλλοι παράγοντες της τουριστικής αγοράς, προσανατολίζονται σε παροχή πακέτων προσφοράς για Έλληνες παραθεριστές, με κάποιους να κάνουν λόγο για σημαντικές εκπτώσεις που μπορεί να φτάνουν έως και 20-25%, αναλόγως περιοχής για πακέτα πενθήμερης διαμονής.

 

Tags: