Λάνταβος στο Ριζόπουλο, διαγραφή από Δημητρίου, προβληματισμός από άλλα στελέχη

Μίνι «κρίση» προέκυψε ξαφνικά στο ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων όταν ο νυν Γραμματέας της Νομαρχικής Επιτροπής και μέλος της παράταξης «Ήπειρος Όλον» του Δ. Δημητρίου προσχώρησε στην περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες» του Σ. Ριζόπουλου.

Όπως αναφέρθηκε στη σχετική συνέντευξη, ο κ. Λάνταβος μετά την προσχώρηση του θα αναλάβει τη διεύρυνση της παράταξης Ριζόπουλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Λάνταβος:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Ριζόπουλου να συμμετέχω σε μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, έχοντας την ευθύνη να διευρύνω την απήχησή της στο δημοκρατικό χώρο. Ενστερνίζομαι απόλυτα την περιφερειακότητα και την ανάγκη για εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Ο κύκλος της ανανέωσης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έκλεισε με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Ήρθε η ώρα να συμβεί αυτό και στην Ήπειρο με τους Ορίζοντες Ηπείρου και τον επικεφαλής τους, τον Σπύρο Ριζόπουλο.»

Οργισμένη ανακοίνωση και διαγραφή από Δημητρίου

Με ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που καταλογίζει μεταξύ άλλων παράβαση πολιτικής δεοντολογίας αλλά και «προσπάθεια να εμπλέξει το νέο πρόεδρο», έκανε γνωστή τη διαγραφή του κ. Λάνταβου η πρωην παράταξη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτριου Δημητρίου, για λόγους πολιτικής δεοντολογίας διαγράφεται από την παράταξη το μέλος της παράταξης κ. Αλκιβιάδης Λάνταβος. Η παράταξη «Ήπειρος Όλον» συνεχίζει ενωμένη και με ομοψυχία τον αγώνα της, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, όπως αυτές απορρέουν και μέσα από τις δηλώσεις του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη. Κάθε προσπάθεια από οποιονδήποτε να εμπλέξει τον νέο Πρόεδρο Ν.Ανδρουλάκη σε καθαρά προσωπικές-επικοινωνιακές στρατηγικές και ενδεχομένως για ίδιον όφελος, είναι προσπάθειες που πέφτουν στο κενό και αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.»

Προβληματισμός από άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Η εξέλιξη σχολιάζεται με προβληματισμό από άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ σε ιδιωτικές τους συζητήσεις, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο χρόνος της αλλαγής παράταξης, αλλά και η αποχώρηση από την επίσημη παράταξη του κινήματος είναι ασύμβατα με την ιδιότητα του γραμματέα. Βέβαια, είναι γνωστό ότι ο κ. Λάνταβος είχε αποφασίσει ότι δεν θα συνεχίσει με άλλη θητεία Γραμματέα του τοπικού ΚΙΝΑΛ. Επίσης, δεν λείπουν και οι φωνές που ζητούν την αποπομπή του νυν Γραμματέα από την κομματική οργάνωση… Το σίγουρο είναι ότι ανοίγει κύκλος εσωστρέφειας για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

 

Tags: