Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νοσηλείες στη Βόρεια Ελλάδα – Εστίες διασποράς τα πάρτι

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο χαμηλός ρυθμός των εμβολιασμών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τα εξιτήρια. Η ανησυχία εντείνεται από εικόνες συνωστισμού σε εκδηλώσεις και πάρτι, όπως αυτό του Αριστοτελείου, όπου διασκέδασαν εκατοντάδες άτομα χωρίς μέτρα προστασίας.

Η Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ θύμιζε κλαμπ το βράδυ της Παρασκευής και μάλιστα στην προ κορωνοϊού εποχή. Περισσότερα από 1.500 άτομα κατέκλυσαν το χώρο και ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος. Διασκέδαση χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, την ώρα που οι νέες μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη καλπάζουν…

Το ίδιο βράδυ, στο Βόλο, που επίσης είναι επιδημιολογικά «κόκκινη περιοχή», έπεσε «βαριά καμπάνα» σε κατάστημα εστίασης και το μαγαζί έκλεισε πριν καν ανοίξει. Στη διάρκεια εγκαινίων με καλεσμένο γνωστό καλλιτέχνη της τραπ, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες νεαροί, χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα. Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.

Στη Λάρισα, που εξακολουθεί να είναι στο «κόκκινο», οι υγειονομικές αρχές απευθύνουν έκκληση για εμβολιασμό, καθώς έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες.

Για «ανησυχητική αύξηση νέων μολύνσεων» έκανε λόγο ο γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Βασίλης Πίνακας.

«Στα προηγούμενα κύματα οι ασθενείς ήταν περιπατητικοί, τώρα οι περισσότεροι ασθενείς κλινήρεις», δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γουλάς.

Ενώ η διασπορά στην επικράτεια είναι σταθερή, προβληματισμό και ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η Βόρεια Ελλάδα, με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και την αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: