Κινητοποιήσεις σε όλη την Ήπειρο από την «Πρωτοβουλία ενάντια στις εξορύξεις»

Μια ακόμη κινητοποίηση, σε πανηπειρωτικό επίπεδο, αλλά και σε πανελλήνιο, πραγματοποιούν στις 28 Νοεμβρίου, την προσεχή Τετάρτη, φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Με αφορμή την επικείμενη εκδίκαση της προσφυγής των περιβαλλοντικών οργανώσεων Greenpeace και WWF- Ελλάς, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που ζητούν παύση των ερευνών και εξορύξεων στα «οικόπεδα» Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, η Πρωτοβουλία Πολιτών επαναφέρει το μείζον θέμα στην επικαιρότητα. Κύριος στόχος είναι να καταδειχθεί, για μια ακόμη φορά, η μονομερής και επαχθής δραστηριότητα των εξορύξεων για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Ηπείρου.

Στους τέσσερις νομούς θα πραγματοποιηθούν δράσεις κατά των εξορύξεων των υδρογονανθράκων από τις κατά τόπους Πρωτοβουλίες που συγκροτούν ένα ενιαίο μέτωπο εναντίωσης στην υποβάθμιση του φυσικού κάλλους και στον κίνδυνο που απειλεί τη Δημόσια Υγεία. Απέναντί τους, δυστυχώς, πέραν τις κυβέρνησης, είναι οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της Ηπείρου –μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο δήμος Ζαγορίου- οι οποίοι αρκούνται στις οικονομικές χορηγίες των πετρελαϊκών εταιριών, βεβηλώνοντας πολιτιστικά μνημεία (Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης) και ιστορικούς τόπους (Καλπάκι).

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων» καλεί στις 28 Νοεμβρίου τους πολίτες των Ιωαννίνων να αναλάβουν δράσεις ενάντια στους σύγχρονους «εισβολείς» και να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους αυτοδιοικητικούς «άρχοντες» που αδιαφορούν για το μέλλον της Ηπείρου.

 

Tags: