ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ιωαννίνων: Ανακοίνωση

to-kinima-logoΤο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ιωαννίνων στηρίζει την Ελληνική κυβέρνηση, στην όποια προσπάθεια κάνει για τη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Στηρίζει, αναγκαστικά την «κακή» συμφωνία και οφείλει να αντιπροτείνει μέτρα που δεν επηρεάζουν τους στόχους του προγράμματος και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ύφεσης.

Η επιστροφή στον ρεαλισμό είναι γεγονός. Οφείλουμε πλέον όμως να μη χάσουμε άλλο χρόνο και να αγωνιστούμε ως λαός για να είναι το μνημόνιο Νο 3 το τελευταίο. Έχουμε σημαία τη μετα-μνημονιακή Ελλάδα. Μία Ελλάδα που θα μπορεί να είναι αυτάρκης, να μην εξαρτάται από τους εταίρους, μία Ελλάδα που θα μπορεί αν χρειαστεί, να δανείζεται από τις αγορές.

Τέλος, κάνοντας μία αναδρομή και συγκρίνοντας το υπάρχον πολιτικό κλίμα με εκείνο του 2010-2011 οι διαφορές είναι εμφανείς.

Σήμερα, τα υφεσιακά μέτρα προέρχονται από μία συμφωνία, ύστερα από διαπραγμάτευση, που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων. Συμφωνία μάλιστα που επήλθε κατόπιν ισχυρής εξουσιοδότησης από 251 βουλευτές προκειμένου να στηρίξουν τη προσπάθεια του ΥΠΟΙΚ και του πρωθυπουργού με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Μία ευρεία συναίνεση προερχόμενη σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα.

Εν αντιθέσει, το 2011, όλη η αντιπολίτευση τάσσονταν με το μέρος των δανειστών, τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ, στο πόλεμο που ασκούσαν στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση συμφωνούσε με τους εταίρους, που ήταν ενάντια στη θέλησή του να διοργανώσει δημοψήφισμα, ώστε να επικυρώσει ο λαός μία συμφωνία που θα χρηματοδοτούσε την Ελλάδα με επιπλέον 100 δις ευρώ και θα κούρευε το χρέος κατά 110 δις ευρώ. Η οποιαδήποτε προσπάθεια και διαπραγμάτευση γινόταν αποκλειστικά από τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, χωρίς καμία στήριξη και με έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παρά ταύτα, εν όψει της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα μας και έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, καθώς πρώτοι κι εντελώς μόνοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αυτές σηκώνοντας το ανάλογο βάρος, στηρίζουμε την Κυβέρνηση σε όποια προσπάθεια κάνει με στόχο πάντα την παραμονή στην Ε.Ε. και τη ζώνη του Ευρώ.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply