Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ

to-kinima-logoΕπιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πολιτικούς όρους που θέσαμε στο διάλογο που ξεκίνησε για την ένωση του χώρου της κεντροαριστεράς και του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου.

Θεωρούμε ως βασικό πλαίσιο συνεργασίας τα εξής:

  • Ο καθένας θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με ισοτιμία, με όρους θεσμικής αυτοτέλειας και με αξιοπρέπεια. Σε βάση αξιακή και μόνον με πολιτικούς όρους.
  • Από κοινού διαμορφώνουμε το πολιτικό πλαίσιο των αρχών και των στόχων της προεκλογικής μας συνεργασίας.
  • Οι υποψήφιοι στους συνδυασμούς να ορισθούν με ανοιχτή εκλογική διαδικασία από την βάση (με πρόνοια να υπάρξει ισορροπημένη συμμετοχή όλων των κομμάτων κινήσεων και προσωπικοτήτων της σύμπραξης, με διαδικασία που θα διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της επιστημονικής και κοινωνικής καταξίωσης, της ιστορικής διαδρομής και προσφοράς κάθε υποψηφίου. Δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία διευθέτησης προσωπικών υπολογισμών και επιδιώξεων).
  • Σε κάθε περίπτωση το κάθε κόμμα ή κίνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να προτείνει αυτοτελώς τους δικούς του υποψηφίους στη διαδικασία αυτή.

Με έκπληξη σήμερα παρακολουθούμε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του να αποκαλεί ανεδαφικούς τους όρους, σύμπραξης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και του σοσιαλισμού, που έθεσε το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Όρους που εκφράζουν αρχές και αξίες που είχε το ΠΑΣΟΚ το 1974.

Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπερβεί τον κακό του εαυτό της προηγούμενης περιόδου, που οδήγησε σε σύμπραξη με τον συντηρητικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας και του Α. Σαμαρά, χωρίς μάλιστα, τότε, να θέσει κανένα προαπαιτούμενο, καμία κόκκινη γραμμή που θα διαχώριζε τις μεγάλες ιδεολογικές διαφορές των δύο αυτών παρατάξεων.

Συμπεραίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να επιστρέψει στις ρίζες του, αντίθετα επιθυμεί να παραμείνει στην μετάλλαξή του.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply