ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.: Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα

to-kinima-logoΗ απόφαση – πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα, ουδεμία σχέση έχει με το 2011.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ως αρχή – ιδέα, συμφωνούμε με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. Το αποδεικνύει και ο νόμος 4023/2011, που επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση. Νόμος που ήρθε και ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου το 2011, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας για λαϊκή κυριαρχία. Τότε, όμως γι’ αυτούς που μιλάνε σήμερα στο όνομα της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, αποκαλούσαν την πρόθεση του πρωθυπουργού, ως «τρικ» και όχι ως πράξη ύψιστης Δημοκρατική έκφρασης. Άραγε θα απολογηθούν για τη στάση τους τότε;

Θα θέλαμε πολύ να πάρουμε σαφή – ξεκάθαρη θέση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος. Θα το πράξουμε, όταν απαντηθούν τα εξής:

– ΝΑΙ στις προτάσεις των θεσμών ή ΟΧΙ, όπου δεχόμαστε τις 47 σελίδες καταιγιστικών φόρων, ύψους 8 δις, που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
– ΝΑΙ ή ΟΧΙ και έξοδο απ’ το ευρώ;
– ΝΑΙ ή ΟΧΙ και συνεχίζουμε να βαράμε άνευ λόγου και αιτίας, νταούλια;
– ΝΑΙ στο «non paper» των θεσμών ή ΟΧΙ;

Κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σήμερα λέτε ΟΧΙ στη δική σας διαπραγμάτευση. Λέτε ΟΧΙ σε ένα υποτιθέμενο πλαίσιο προτάσεων που είναι αποτέλεσμα των δικών σας διαπραγματεύσεων.

Στις 5 Ιουλίου θα κληθείτε να πείτε ΟΧΙ στον εαυτό σας.

Το 2011 λέγαμε ΝΑΙ σε ένα δημοψήφισμα, όπου ο Ελληνικός λαός θα επικύρωνε μία συμφωνία που ήταν αποτέλεσμα δικών μας διαπραγματεύσεων. Μία συμφωνία όπου κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με δάνειο ύψους 100 δις ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες που προέκυπταν από τα ελλείμματα της καταστροφικής 5ετίας του κ. Καραμανλή. Μία συμφωνία, η οποία προέβλεπε κούρεμα χρέους ύψους 100 δις, το μεγαλύτερο κούρεμα στη παγκόσμια ιστορία.

Μία συμφωνία, όπου ο Γ. Παπανδρέου είχε αποδείξει ότι μέσα από συμφωνίες με τους εταίρους, μπορεί να διατηρήσει βασικά κοινωνικά κεκτημένα όπως τον βασικό κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, εισοδηματική φορολογική κλίμακα κ.α. Με αλλαγή της δομής του κράτους, με μεταρρυθμίσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το πετύχουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό.

Τέλος, εμείς λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ισότιμο εταίρο και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. ΝΑΙ σε όποια προσπάθεια κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply