“Κεντροαριστερά”: Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία του Β’ γύρου σε όλη τη χώρα

Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 10 το βράδυ

Χωρίς σημαντικά προβλήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας για τον νέο φορέα της προοδευτικής παράταξης. Ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά ξεπεράστηκαν γρήγορα και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Αρκετά ικανοποιητικός είναι και ο ρυθμός προσέλευσης των μελών και φίλων για να ψηφίσουν τη νέα ηγεσία επιλέγοντας την Φώφη Γεννηματά ή τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Και οι δυο υποψήφιοι ψήφισαν στις 11 το πρωί, η μεν κ. Γεννηματά στο Καματερό, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι 210.000 πολίτες που ψήφισαν στον α΄ γύρο οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν με την ταυτότητα ή το διαβατήριο. Δεν απαιτείται η καταβολή 3 ευρώ, όπως την προηγούμενη Κυριακή. Όμως, όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.

Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 10 το βράδυ

Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή και στις σημερινές εκλογές, απηύθυνε τόσο ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, όσο και οι 2 υποψήφιοι, οι οποίοι με μηνύματά τους δίνουν έμφαση στην ενότητα και την πολιτική αναγέννηση της παράταξης.

πηγή: ert.gr

 

Tags: