Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στους μεγάλους συγγραφείς

“Χωρίς τη λογοτεχνία, η ζωή είναι κόλαση” – Charles Bukowski

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα τους μεγάλους συγγραφείς στον κινηματογράφο. Τα έργα των Ernest Hemingway, Arthur Miller, Νίκου Καζαντζάκη, John Steinbeck, Milan Kundera, κλασσικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη, μεταφέροντας την οδυνηρά θεσπέσια μαγεία τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
– 25 & 26 Οκτωβρίου: “Ο θάνατος του εμποράκου”, των Arthur Miller / Folker Schlendorf (1985)
– 1 & 2 Νοεμβρίου: “Ο τελευταίος πειρασμός” των Νίκου Καζαντζάκη / Martin Scorcese (1988)
– 8 & 9 Νοεμβρίου: “Τα σταφύλια της οργής” των John Steinbeck / John Ford (1940)
– 15 & 16 Νοεμβρίου: “Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι” των Milan Kundera / Philip Kaufman (1988)

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο χώρο του καλλιτεχνικού μας σωματείου, στην οδό Κουντουριώτη 31.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία καλέστε στο 6945377240

Ο θάνατος του εμποράκου:

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας, όπου ο πατέρας Willy εργάζεται ακατάπαυστα για να συντηρήσει την οικογένεια του. Μέσα από το έργο αυτό θίγεται επίσης ένα πάντα επίκαιρο θέμα: η επιβίωση του μικρομεσαίου πολίτη σε μια κοινωνία εντελώς καταναλωτική, όπου οι ηθικές αξίες ξεπέφτουν και το μόνο που απασχολεί τον κόσμο είναι το χρήμα. Ο Εμποράκος, πολύ ηθικός – αλλά όχι ηθικολόγος – άνθρωπος, θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του με τις πατροπαράδοτες αρχές και θα φτάσει μέχρι τα άκρα για να τις επιβάλει.

Ο ίδιος ο Arthur Miller αναφέρει ότι “η τρομοκρατία σήμερα δεν άλλαξε και πολύ.Το έργο μου είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Ο Εμποράκος είναι η τραγωδία ενός ανθρώπου που πίστεψε πως μόνο εκείνος δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τα κριτήρια που έθεσαν, για όλη την ανθρωπότητα, κάποιοι φρεσκοξυρισμένοι, άκαμπτοι κύριοι που παροικούν σήμερα την κορυφή των τηλεοπτικών επιχειρήσεων και των διαφημιστικών γραφείων”.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply