Ιρακ: Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες – Έκρηξη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Για δυο επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, κάνουν λόγο διεθνή πρακτορεία. Σύμφωνα με τον ιρακινό στρατό δεν υπάρχουν νεκροί. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πέντε τραυματίες σε μια τρίτη επίθεση με βλήματα όλμων στη συνοικία Τζαντρίγια της Βαγδάτης.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε με πύραυλο εντός της Πράσινης Ζώνης της Βαγδάτης, στην περιοχή όπου εδρεύουν η αμερικανική πρεσβεία και πολλά κυβερνητικά κτίρια.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, βλήματα όλμων έπληξαν τη συνοικία Τζαντρίγια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι.

Άλλη μια επίθεση, με δύο ή τρεις πυραύλους έγινε κατά τηςαεροπορικής βάσης Μπαλάντ, 80 χλμ βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου εδρεύουν αμερικανικές δυνάμεις.

«Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Αμέσως μετά την επίθεση στη Μπαλάντ, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στις δυο από τις επιθέσεις, κατά το Reuters, χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κατιούσα.

Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ για να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους στρατιώτες τους.

Ο θάνατος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή στη Βαγδάτη έχει τροφοδοτήσει το αντιαμερικανικό αίσθημα στη χώρα.

πηγή: ert.gr

 

Tags: