Ήπειρος: Ασφυκτιούν τα Νοσοκομεία – Η πορεία της πανδημίας

Στην Ήπειρο σε οριακό επίπεδο βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα 5 Νοσοκομεία, καθώς καθημερινά αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων, όπου και μεταφέρονται τα σοβαρότερα περιστατικά όχι μόνο από την Περιφέρεια, αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα. Συνολικά αυτό το διάστημα στα 5 νοσηλευτικά ιδρύματα νοσηλεύονται περί τα 140 άτομα και 15 εξ αυτών στην Εντατική του Πανεπιστημιακού.

Επειδή- σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων- το προσεχές διάστημα οι ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν, στο Πανεπιστημιακό και στο Χατζηκώστα αναζητούνται χώροι και εξοπλισμός για την ανάπτυξη επιπλέον κλινών ΜΕΘ.

Τα σχολεία

Η πανδημία πλήττει και τα σχολεία της Περιφέρειας και η τάση είναι αυξητική.

Την περασμένη Παρασκευή  στα σχολεία της Ηπείρου  διαγνώστηκαν με κορονοϊό 72 μαθητές και 6 εκπαιδευτικοί.

Συνολικά αυτό το διάστημα έχουν καταγραφεί 515 κρούσματα σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Την Παρασκευή διέκοψε τη λειτουργία του το 1ο Γυμνάσιο Άρτας

Πως προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Μικρή ελπίδα αναδύεται μέσω της εμβολιαστικής κάλυψης. Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική αυξητική τάση στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα στην πρώτη θέση των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι η Πρέβεζα με ποσοστό 69%, ακολουθούν η Θεσπρωτία με 63% και η Άρτα με 61%. Στην τελευταία θέση κατατάσσονται τα Ιωάννινα με ποσοστό 55%.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: