ΗΠΑ: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία – Υπερδνειστερία ο επόμενος στόχος του Πούτιν

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ὀπως είπε ο αντιστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών, σε ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, προσθέτοντας ότι ούτε η Ρωσία, ούτε η Ουκρανία κρεδίζουν με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιέξοδο.

Ο αντιστράτηγος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, οκτώ έως δέκα Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο ενώ δεν βλέπει το ενδεχόμενο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων από τον Πούτιν.

Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία και μια ρωσική νίκη στο Ντονμπάς στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Άβριλ Χέινς.

Σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν σκοπεύει να περιορίσει την επιθυμία του να καταλάβει μόνο την περιοχή του Ντονμπάς, αλλά θέλει να μεταφέρει τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία, μια περιοχή της Μολδαβίας που αποσχίστηκε το 1990.

Ο Πούτιν προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία, για τον οποίο «πιθανώς» θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία, τόνισε η Χέινς.

με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Tags:

,