Ιόνια οδός: Πιο σύντομη η διαδρομή Πάτρα – Γιάννενα

Μόλις 26 χιλιόμετρα δόθηκαν στην κυκλοφορία, όμως το νέο υπερσύγχρονο τμήμα του δρόμου μειώνει το χρόνο που χρειάζονται οι οδηγοί για την απόσταση από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα κατά 20 λεπτά.

Το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία, μήκους 26 χλμ. Δηλαδή από το 76 χλμ ως το 101,3 μαζί με το προηγούμενο από το Κεφαλόβρυσο μέχρι τον Κουβαρά δημιουργούν ένα συνεχόμενο κλειστό αυτοκινητόδρομο 59 χλμ.

Πλέον οι οδηγοί από Κεφαλόβρυσο μέχρι Αμφιλοχία θα μπορούν να διανύουν την απόσταση σε λιγότερο από 30 λεπτά αντί για 50 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σε όλο το μήκος του δρόμου υπάρχουν 2 λωρίδες συν ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι επόμενες παραδόσεις τμημάτων αναμένονται τον Φεβρουάριο και όλα δείχνουν ότι θα είναι άλλα δύο δύσκολα σημεία, Καμπή-Πέρδικα και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο, που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ανάσα στους οδηγούς, μειώνοντας άλλα τουλάχιστον 20 λεπτά τον χρόνο σε σχέση με σήμερα.

Το Φεβρουάριο αναμένεται επίσης (προς τα τέλη του μήνα) αναμένεται να παραδοθεί και το τμήμα Κλόκοβα-Κεφαλόβρυσο και μέχρι το τέλος Μαρτίου όλο το έργο, γεγονός που θα σημάνει πως η διαδρομή από Αντίρριο ως Ιωάννινα θα καλύπτεται σε μιάμιση ώρα

πηγή: gigafm.gr

 

Tags: