Ιωάννινα: Σεμινάριο σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με την Άννα Αντωνιάδου

Η Σχολή Χορού Άννας Μπετούνη οργανώνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου το Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού “Σύνδεση-Τάση-Ολοκλήρωση” με την Άννα Αντωνιάδου, στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Η Άννα Αντωνιάδου είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη και απόφοιτος της Φιλοσοφικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Mεταπτυχιακά έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων σε summer schools και studio των ΗΠΑ (Αlvin Ailey, Broadway Dance Center, Peridance Center, Gibney Center κ.α), στο Βέλγιο (σχολή P.A.R.T.S), και την χώρα μας. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με  το Luscent Theater στα πλαίσια προγράμματος της ομάδας N.D.T (Netherlands Dans Theater), και με  την ομάδα Ajkun Ballet Theater  της Νέας Υόρκης.

Ως χορογράφος έχει χορογραφήσει για παραστάσεις σχολών χορού, video dance  projects  και το 2013 δημιούργησε την πειραματική ομάδα χορού Di.Re(Different Reality) όπου χορογραφεί και χορεύει.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος προσωπικής έρευνας με στόχο μια μελέτη της κίνησης  μέσα από  φιλοσοφική θεώρηση λέξεων και εννοιών: Συνδέονται οι έννοιες αυτές μεταξύ τους; Πώς σχετίζονται με την κίνηση; Πώς καθορίζουν τις χορευτικές δυνατότητες του σώματος; Βοηθούν την χορευτική έκφραση και επικοινωνία; Γιατί θα ενδιέφερε έναν χορευτή ή λάτρη του χορού να επεξεργαστεί τις έννοιες αυτές;

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος . Στο θεωρητικό μέρος θα αποσαφηνιστούν οι έννοιες αυτές ώστε να μπορούμε να τις μελετήσουμε κινησιολογικά στο πρακτικό μέρος μέσα από δομημένο αυτοσχεδιασμό και χορογραφημένους  συνδυασμούς σύγχρονου χορού.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για όλους είναι η διάθεση για πειραματισμό.

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΝΝΑΣ ΜΠΕΤΟΥΝΗ
(αρ. αδείας 669/26-8-2005)
Αραβαντινού 6, Ιωάννινα
Τηλ: 2651029771
Email: [email protected]

 

Tags:

, , , , , ,