Ιωάννινα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΜΕΡΑ25 για την αιθαλομίχλη

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκδήλωση σχετικά με την αιθαλομίχλη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, με τίτλο ”Αιθαλομίχλη – Αναπνέοντας την φτώχεια”.

Η παιδίατρος κ. Στράτου Σοφία παρέθεσε στατιστικά δεδομένα σχετικά με τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η μείωση του μέσου όρου ζωής ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με επιβαρυμένη ατμόσφαιρα προσδιορίζεται στο 7% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες».

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 κ. Απατζίδη Μαρία, η οποία εστίασε την ομιλία της στις αιτίες του προβλήματος αναγνωρίζοντας τον ρόλο της ενεργειακής φτώχειας και της οικονομικής δυσχέρειας, ενώ επίσης παρουσίασε τις συναφείς με το πρόβλημα προτάσεις του ΜέΡΑ25.

Τέλος, το λόγο έλαβε ο κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης, ο οποίος επισήμανε την παγκοσμιότητα του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συνέδεσε το πρόβλημα της καύσης ξύλων με το ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων και επεσήμανε τη σταθερή θέση του ΜέΡΑ25 υπέρ της σταδιακής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Τόνισε τη σημασία των κινημάτων των πολιτών στον αγώνα αυτό, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αέρια ρύπανση, με επακόλουθα πρόστιμα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε διάλογος με το κοινό.

 

Tags: