Ιωάννινα: Δύο φωτιές σε Σταυράκι και Κοσμηρά το μεσημέρι του Σαββάτου – Ελέγθχηκαν πλήρως

Υπό πλήρη έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και τις δύο φωτιές που ξέσπασαν για μία ακόμα φορά σήμερα το μεσημέρι κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, στην Περιοχή Σταυρακίου η μία, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή και στην περιοχή Κοσμηράς η άλλη.

Η έγκαιρη επέμβαση του ελικοπτέρου που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Σταυράκι, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου και οι δεκάδες ρίψεις νερού που ακολούθησαν, σε συνδιασμό με τις συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους των πυροσβεστών, έθεσαν μετά από δύο περίπου ώρες τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πολύ μεγάλη και έγκαιρη ήταν η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Κοσμηράς, για μία ακόμη φορά, η οποία και αυτή τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι φωτιές οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα σε εμπρησμό, ζήτημα που θα ερευνήσουν τα αρμόδια τμήματα της πυροσβεστικής, καθώς ξέσπασαν με διαφορά δύο ωρών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, σε δύο εστίες η καθεμία!

Φωτιά και στην Πάργα

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μουζακαίικα στην Πάργα. Επίγειες δυνάμεις με 21 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο αεροσκάφη PZL να επιχειρούν και εκεί ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

 

 

Tags:

, , ,