Ιωάννινα: Δενδροφύτευση της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων στην περιοχή της Κιάφας

Δενδροφύτευση στην ανώνυμη πλατεία του Δήμου που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Κενάν Μεσαρέ, Σπ. Βαζαλούκα, Π. Μελίρρυτου και Ν. Αναγνωστοπούλου, στην περιοχή της Κιάφας, πραγματοποίησαν την Κυριακή 20 Μαρτίου τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί».

Στη δενδροφύτευση έλαβαν μέρος και μέλη της Λέσχης «Φίλιππος» Θεσσαλονίκης τα οποία πραγματοποιούσαν εκδρομή στα Ιωάννινα. Οι Λάιονς αφού περιποιήθηκαν τα δενδρύλλια της περυσινής δενδροφύτευσης, προσέθεσαν νέα.

Συγκεκριμένα, φύτεψαν κουκουναριές, κυπαρίσσια, λιγούστρα, τούγιες, υποκαστανιές, κερλετέριες, κυδωνιάστρα κλπ., συνολικά περί τα 100 δενδρύλλια, τα οποία προμηθεύτηκαν από το Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος πρασίνου και καθαριότητος κ. Δημήτρης Κατηρτσίδης καθώς και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς πότιζαν τα δενδρύλλια στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους.

Οι Λάιονς διαβεβαίωσαν τον Αντιδήμαρχο και τους κατοίκους ότι, ως εθελοντές με περιβαλλοντική ευαισθησία, θα συνεχίσουν αυτού του είδους τις δραστηριότητες με σκοπό τη συμβολή τους στην ανάδειξη των Ιωαννίνων σε μια πράσινη πόλη.

 

Tags:

, , , , ,