Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Π.Γ.Ν.Ι. για τις εργολαβίες

«Ανακοινώθηκε η οριστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων με την οποία δίνεται τέλος στις εργολαβικές εταιρίες καθαριότητας και στο Νοσοκομείο μας. Η απόφαση αυτή έρχεται να δικαιώσει τη διοίκηση του ΠΓΝΙ για τις ενέργειές της και να δώσει το «πράσινο φως» για να υπογραφούν και οι υπόλοιπες 19 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες δεν είχαν υπογραφεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου λόγω της προσωρινής διαταγής αναστολής της διαδικασίας προσλήψεων επιχειρηματία εταιρίας καθαριότητας. Επίσης έγινε η πρώτη καταβολή μισθού στους συμβασιούχους Φύλακες και στα τέλη Φεβρουαρίου θα πληρωθεί και το προσωπικό Καθαριότητας, Σίτισης και Εστίασης.

Αυτή είναι η ηχηρή απάντηση σε όλες τις αντίξοες δυνάμεις, αλλά και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις στο νοσοκομείο μας που με κάθε τρόπο υπερασπίζονταν ως μοναδικό τρόπο επιλογής την παραμονή των ιδιωτικών επιχειρήσεων καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία, είτε στο Δ.Σ. (ΔΑΚΕ), είτε με τις ανακοινώσεις τους με τις οποίες συνέπλεαν με τα εργολαβικά συμφέροντα (ΠΑΜΕ). Με την σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος κοινωνικά αναβαθμισμένων εργασιακών συνθηκών και παράλληλα ποιοτικότερων και ασφαλέστερων μεθόδων υπηρεσιών καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ρωγμή έγινε. Όσοι ποντάρουν στην αναβίωση του εκμεταλλευτικού μοντέλου μισθωτής εργασίας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα μας βρουν απέναντι τους.

Νεοφιλελευθερισμός και εργολαβίες πάνε μαζί. Καλούμε τους συμβασιούχους εργαζόμενους του ΠΓΝΙ να ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΝ την εγγραφή τους στον σύλλογο εργαζομένων και μαζί να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά.»

 

Tags: