Γιάννενα: Διήμερο γεμάτο μουσικές, θέατρο και παραμύθια

Το εγχείρημα του Δήμου να προχωρήσει στη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλο το διάστημα των εορτών στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Κι αυτό αποδείχθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τόσο στο ΔΗΠΕΘΕ όσο και στο Πνευματικό Κέντρο. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τις εκδηλώσεις, χειροκρότησε τους συντελεστές και απόλαυσε μοναδικές στιγμές.

Με περισσότερες παραστάσεις από όσες αρχικά είχαν προγραμματιστεί ολοκληρώθηκε το διήμερο που οργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με την Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών.

Η «Φρικαντέλα», η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, καθήλωσε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν το Καμπέρειο. Έτσι χρειάστηκε να γίνουν πέντε παραστάσεις αντί των τριών που είχαν προγραμματιστεί προκειμένου να απολαύσουν όλοι το θεατρικό δρώμενο που ήταν βασισμένο στο βιβλίο του μεγάλου μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά.

Η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες στην Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την συνεργασία που είχαν και για την προθυμία τους να μείνουν στο σανίδι για πολλές ώρες που ήταν πιο δυνατή από την κούραση.

«Ζήσαμε εκπληκτικές στιγμές. Η πιο μεγάλη χαρά είναι να γεμίζει η αίθουσα του θεάτρου και να σείεται από τα χειροκροτήματα των θεατών. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές αλλά και στους εκατοντάδες θεατές μας που ήρθαν ακόμη και εκτός Ιωαννίνων» ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή.

Παράλληλα με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιπατητική περφόρμανς για παιδιά που έγινε στο Μέκκειο Οικοτροφείο. Ο Δήμος και το ΔΗΠΕΘΕ απευθύνουν τις ευχαριστίες τους στους υπεύθυνους του ιδρύματος για την συνεργασία που έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν ένα ιστορικό κτίριο και τις δραστηριότητες που φιλοξενούνται σ’ αυτό.

Στο Πνευματικό Κέντρο η Συμφωνική Μουσική συνάντησε το ροκ και καθήλωσε το πλήθος των θεατών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα. Η βραδιά με συμφωνικό ροκ από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers ήταν από τις πιο πετυχημένες. Την μουσική διεύθυνση της παράστασης είχε ο Δημήτρης Κτιστάκης.

Επίσης τεράστια ήταν η επιτυχία της παράστασης για παιδιά «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο». Οι τεχνικές και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν δημιούργησαν μαγική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα απολαυστική για τα παιδιά.

 

Tags: