Φορείς Τουρισμού Ιωαννίνων: “Τουρισμός και Μεταναστευτικό δεν συμβαδίζουν”

Ιωάννινα, Γιάννενα, Epirus News, epirusnews.euΔιαμαρτύρονται με κοινή ανακοίνωση τους οι φορείς τουρισμού των Ιωαννίνων, με αφορμή περιστατικό διάρρηξης από ανήλικο φιλοξενούμενο σε δομή στο Ζαγόρι. Ακολουθεί αυτούσια:

«Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την προχειρότητα που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία της δομής φιλοξενίας και ένταξης των ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου.

Από την αρχή είχαμε αφενός επισημάνει την αδυναμία ένταξης αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό του Ζαγορίου λόγω αντικειμενικών δυσκολίων (απουσία ανθρώπινου δυναμικού, υπηρεσιών υγείας, δραστηριοτήτων κ.αλ.) και αφετέρου οι κυβερνώντες αγνόησαν την αρνητική βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων και των επιχειρηματιών στην εγκατάσταση αυτή.

Χθες, σύμφωνα με το Αστυνομικό τμήμα των Κήπων Ζαγορίου, ανήλικος από την δομή προέβη σε διάρρηξη παρακείμενου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Πριν από λίγες ημέρες συνέβησαν και άλλα.

Οι εν λόγω πράξεις όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε προξενούν ζημιά στην εικόνα και στην ασφάλεια της περιοχής, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, δυσφημώντας έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικά προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ανήλικος αλλοδαπός για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συνελήφθη, σήμερα (05-09-2020) μετά τα μεσάνυκτα στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγορίου, ανήλικος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανήλικο αλλοδαπό, διότι νωρίτερα στην παραπάνω περιοχή, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και πακέτα τσιγάρων.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου.»

 

Tags: