Εύβοια: Και έβδομο θύμα από τις πλημμύρες – Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας

Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην Αμφιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο σύζυγος της 38χρονης που είχε εντοπιστεί νεκρή νωρίτερα στην ίδια περιοχή. Πλέον ανέρχονται στα επτά τα θύματα που άφησε πίσω της η φονική πλημμύρα που «έπνιξε» στην Εύβοια, τους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων και κυρίως τα Πολιτικά, τα Ψαχνά, την Καστέλα, το Μπούρτζι, στην Αμφιθέα και το Λευκαντί.

Στην Αμφιθέα, νεκροί εντοπίστηκαν επίσης ένας άνδρας και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Πολιτικά, ένα βρέφος οκτώ μηνών, που το παρέσυραν τα ορμητικά νερά μέσα από τα χέρια της μητέρας του, και δύο ηλικιωμένοι, ένας 85χρονος και μία 86χρονη, που εντοπίστηκαν νεκροί στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Σώα εντοπίστηκε το απόγευμα στο Μπούρτζι μια 78χρονη, η οποία διασώθηκε με ελικόπτερο. Παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο. Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ βρίσκονται στην περιοχή για την διάσωση εγκλωβισμένων ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία έκανε λόγο για υπεράνθρωπο αγώνα που δόθηκε υπό δύσκολες συνθήκες.

πηγή: ert.gr

 

Tags: