Εξιχνιάστηκε η «Υπόθεση Λεμπιδάκη» – Σώος ο επιχειρηματίας μετά από ομηρία 6 μηνών

Μετά από 186 ημέρες ομηρίας απελευθερώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ενώ έγιναν 9 συλλήψεις και αναζητούνται ακόμη πολλοί συνεργοί. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στις 5.30 το απόγευμα, μετά την κατάθεσή του αναχώρησε από το Ρέθυμνο για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου.

Ο Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του, 5 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο στο δρόμο προς τα Χανιά, σε μάντρα αυτοκινήτων. Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο όπου πήγε και η οικογένειά του και είναι καλά στην υγεία του.

Ο 53χρoνος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, στη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου εξετάσθηκε από ειδικό γιατρό, ενώ δίπλα του βρισκόταν ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ και μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν καλά στην υγεία του και με πλήρη διαύγεια, έφερε ωστόσο εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή του στη Σχολή Αστυφυλάκων έδωσε στους αστυνομικούς σημαντικές πληροφορίες για την πολυήμερη κράτησή του.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ εξελίχθηκε αστραπιαία καθώς η αστυνομία αξιοποίησε με μεθοδικότητα ότι στοιχεία είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της ομηρίας του 53χρονου επιχειρηματία.

Για την υπόθεση η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας έκανε λόγο για 7 συλλήψεις, ωστόσο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προσήχθησαν και εξετάζονται και άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν ότι, έχει συλληφθεί και μία ανήλικη, που φέρεται να έπαιζε το ρόλο του αγγελιοφόρου.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, , , ,