Εξαδάχτυλος: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας – Το τρίτο κύμα είναι εδώ

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάχτυλος, ο οποίος νοσεί και ο ίδιος με κορονοϊό, με ελαφρά ωστόσο συμπτώματα, ενώ νέα, αυστηρότερα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το βρετανικό στέλεχος του ιούπου μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα, σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, άρα και οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι ταχύτερες, με τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, προκειμένου να περιστείλουμε μία μεγάλη διασπορά», επισήμανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Έχω την αίσθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε τηλεκπαίδευση γιατί είδαμε αύξηση των κρουσμάτων 14 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Η τηλεκπαίδευση είναι υποδεέστερη δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό, αλλά είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα, διότι επαναλαμβάνω, έχουμε να κάνουμε με έναν ιό ταχύτερο από αυτόν που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα» κατέληξε ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Το τρίτο κύμα είναι εδώ  και δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι δεν θα έρθει» επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη άμεσης λήψης αυστηρότερων μέτρων, καθώς είπε «η διστακτικότητα έχει τίμημα», όπως δείχνει η εμπειρία της περασμένης άνοιξης και του φθινοπώρου.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τα ψυχικά αποθέματα των γιατρών απάντησε ότι «τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις μας θα βρούμε τον τρόπο να τις διευρύνουμε, αλλά ας μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που δεν θα έπρεπε να έχουμε. Η πανδημία αντιμετωπίζεται έξω από τα νοσοκομεία με την περιστολή της, τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως ακόμα και στη Γερμανία, όπου επιχείρησαν να την νικήσουν μέσα στα νοσοκομεία ηττήθηκαν.

 

Tags: