Επιτροπή Αγώνα για τα Μάρμαρα: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΤην Παρασκευή 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στα Μάρμαρα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (παρουσία τριών βουλευτών) και περιφερειακών συμβούλων. Οι παριστάμενοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την ακύρωση της άδειας λειτουργίας της μονάδας βιομάζας.

Ταυτόχρονα μας ανακοίνωσαν ότι 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ την Ήπειρο έχουν καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή με την οποία ρωτούν από τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να επανεξετάσει την νομιμότητα των αδειοδοτήσεων που χορηγήθηκαν για μονάδες που χρησιμοποιούν την διαδικασία της αεριοποίησης και τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να διευκρινιστεί οριστικά το θέμα ένταξης ή μη των μονάδων παραγωγής αερίου σύνθεσης με τη διαδικασία Αεριοποίησης στις μονάδες ΑΠΕ και την κατηγορία Α1 ή Α2.

Από την όλη συζήτηση διεφάνη ότι συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι για την άμεση ακύρωση αυτής της απόφασης, η οποία δεν οδηγεί σε αναπτυξιακή πορεία, αλλά γίνεται εν όψει της έναρξης υλοποίησης του ΕΣΠΑ απ’ όπου θα επιχειρηθεί να αντληθούν κονδύλια, με αποτέλεσμα να γεμίσει η χώρα κουφάρια, εφόσον η λειτουργία αυτών των μονάδων είναι επισφαλής.

Ως Επιτροπή συνεχίζουμε τον αγώνα μας και το επόμενο διάστημα θα συναντηθούμε με εκπροσώπους όλων κομμάτων, ώστε να δηλώσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους, εφόσον οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση θυμού, αναστάτωσης και αγανάκτησης,

Καλούμε το Γιαννιώτικο λαό με αλληλεγγύη να συμπαραταχθεί για το κοινό καλό, καθώς το θέμα αφορά όλο το Λεκανοπέδιο και την ποιότητα ζωής μας.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply