Επίθεση με βιτριόλι: Ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας

Το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι από την 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίστηκε σήμερα με την αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος προχώρησε σε νομική ανάλυση των άρθρων που αφορούν στην υπόθεση, με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τοποθετήθηκε υπέρ της ενοχής της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη όπως είχε ζητήσει η υπεράσπιση.

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά» είπε χαρακτηριστικά.

Στο άκουσμα της της εισήγησης οι συγγενείς της Ιωάννας έξω από δικαστήριο ξέσπασαν σε λυγμούς.

Απεργάστηκε σχέδιο εξόντωσης της παθούσας

Για τη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος ο εισαγγελέας περιέγραψε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Σχετικά με τη σχέση της με τον 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το 40χρονο. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωαννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον 40χρονο, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσής του θα λάβει το λόγο η πολιτική αγωγή και κατόπιν εφόσον είναι έτοιμη και η υπεράσπιση, κάτι που ωστόσο δεν θεωρείται πολύ πιθανό. Εάν δεν συνεχίσει με την αγόρευση η υπέρασπιση τότε αυτό θα γίνει στην επόμενη δικάσιμο που θα οριστεί για τις 26 ή 27 Οκτωβρίου και κατόπιν το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί για να λάβει απόφαση.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: