Επισκέψεις Χρ. Παπάζογλου, υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Άρτας

Χρήστος ΠαπάζογλουΤις τοπικές κοινότητες Σκουλικαριάς, Χελώνας, Γιαννιώτης, Κλειδίου, Δημαριού και Διάσελου, Ανω Πέτρας επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Χρήστος Παπάζογλου, στο πλαίσιο τις προεκλογικής του εκστρατείας.

Η συζήτηση με τους κατοίκους εστιάστηκε σε θέματα κτηνοτροφίας και χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ. Ο κ. Παπάζογλου δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για τη στήριξη της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, πτηνοτροφίας και των οργανωμένων μονάδων, διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις, που θα αγγίζουν ακόμη και το 99% της επένδυσης. Επίσης, υποσχέθηκε να διεκδικήσει ειδικά προγράμματα για καλλιέργειες φαρμακευτικών βοτάνων και αρωματικών φυτών, καθώς και χρηματοδοτήσεις ειδικών μορφών τουρισμού, με την συνακόλουθη βελτίωση της τουριστικής υποδομής.

Πλουτοπαραγωγικό εργαλείο για την περιοχή μας το κυνήγι:

Στη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Παπάζογλου συναντήθηκε και με ομάδες κυνηγών. Αφού άκουσε τα αιτήματά τους, επισήμανε: «Έχω ακούσει τις φήμες για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού. Δεν ξέρω αν είναι ακριβείς. Σε ότι με αφορά, είμαι κατά των γενικών απαγορεύσεων. Ούτε και πιστεύω ότι οι κυνηγοί είναι οι καταστροφείς της φύσης. Αντίθετα πιστεύω ότι διαθέτουν ισχυρό αίσθημα αυτορρύθμισης γιατί αυτοί ζουν και απολαμβάνουν τη φύση.

Η φύση δεν κινδυνεύει από τις ντουφεκιές αλλά από τις κραυγές των δήθεν οικολόγων του Κολωνακίου. Από την άλλη το κυνήγι, το ψάρεμα με τις κατάλληλες υποδομές, μπορεί να εξελιχθεί σε πλουτοπαραγωγικό εργαλείο για την περιοχή μας. Ρεζέρβες, κυνηγετικά καταφύγια, ελεγχόμενο ψάρεμα και υποδομές μπορούν να προσθέσουν κρίσιμους πόρους στην περιοχή μας.

Κοντολογίς, περισσότερα και πιο σύγχρονα μέσα για τη φύλαξη και τη λαθροθηρία αλλά όχι στις γενικές απαγορεύσεις. Οι άνθρωποι που ζουν στη φύση πρώτοι και καλύτεροι είναι οι άγρυπνοι και καθημερινοί φύλακες και προστάτες της…».

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply