Επίσκεψη στην εταιρεία P&I πραγματοποίησε ο Γ. Στέφος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, συνεχίζοντας τις επαφές του με εταιρείες καινοτόμες με αφορμή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, επισκέφτηκε την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη την εταιρεία P&I, που βρίσκεται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Πρόκειται για γερμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη. Κατατάσσεται 63η στις 100 πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες “Προμηθευτών Λογισμικού” και 10η στις 10 κορυφαίες εταιρείες λογισμικού στην Γερμανία. Όπως ενημέρωσε τον κ. Στέφο ο διευθυντής της εταιρείας στα Ιωάννινα κ. Τσιλιμπάρης Γιάννης, ήδη εργάζονται 14 άτομα και μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να προσληφθούν άλλα 20, ενώ στόχος είναι ο αριθμός των εργαζομένων να ξεπεράσει τους 70 την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Στέφος στη συζήτηση με τον κ. Τσιλιμπάρη τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις και συγκεκριμένα σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα, που ανήκει σε μια από τις οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες της Ευρώπης. Υπογράμμισε επίσης, πως η παρουσία της εταιρείας στο Περιφερειακό και Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την παραπέρα ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο κύριος Στέφος τόνισε ότι στο πλαίσιο του επιχειρηματικού «ανοίγματος» που επιχειρεί η κυβέρνηση, τα κατά τόπους αναπτυξιακά συνέδρια μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήρια για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη συνολική περιφερειακή ανάπτυξη. Κλείνοντας ο βουλευτής ανέφερε ότι επιχειρήσεις σαν την P&I, που προσφέρουν θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους επιστήμονες είναι αναγκαίες για το καλό του τόπου μας, αφού αποτρέπουν τη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

 

Tags: