Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

Ιωάννης ΜήτσηςΟ Πρόεδρος του Ε.Ι. Ιωάννης Β. Μήτσης, με αφορμή τα δημοσιευθέντα και μη διαψευθέντα περί αύξησης του ΦΠΑ στο 24% και των λοιπών επιβαρύνσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω τονίσει κατ΄επανάληψη ότι η ανάπτυξη στην χώρα μας δεν μπορεί να έρθει με δυσβάσταχτους φόρους, οι οποίοι αντί να μειώνονται δυστυχώς αυξάνονται, μαζί με την αβεβαιότητα που υπάρχει με ένα καταστροφικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, εχθρικό στο επιχειρείν και στην ελληνική κοινωνία που αυξάνει την ανεργία και τα λουκέτα χωρίς να υπάρχει ένα σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση και κατ΄επέκταση όλη η πολιτική ηγεσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας και οι έλληνες πολίτες γενικότερα δεν αντέχουν άλλους φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Ένα τεράστιο ερώτημα τίθεται από τον κάθε έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, τι έγινε όλο αυτό το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όταν φτάνουμε σήμερα στο σημείο να αυξάνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις αντί να μειώνονται και να έχουμε μειώσεις συντάξεων;

Πού είναι το σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης ώστε να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα όπου θα μειωθεί το παρεμπόριο, η παραοικονομία, η γραφειοκρατία, η διαπλοκή, η δημόσια σπατάλη και η φοροδιαφυγή;

Τι εμποδίζει την κυβέρνηση και όλη την πολιτική ηγεσία να κάνει πράξη τα παραπάνω ώστε η χώρα μας να βγει από την κρίση και να προχωρήσει στην ανάπτυξη δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τον κάθε Έλληνα πολίτη εμπνέοντας του ασφάλεια– εμπιστοσύνη–μέριμνα-δικαιοσύνη – ελπίδα – αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες;

Θα σας μεταφέρω κάποια παραδείγματα προς επίρρωση των παραπάνω:

Στις 11/3/2016 ο υπουργός επικρατείας κ. Νίκος Παππάς ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης στους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους του ξένου Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 2015 τα έσοδα υπηρέβησαν τον στόχο κατά 2 δισεκκατομύρια ευρώ. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα λεχθέντα, όμως εφόσον ισχύουν αυτά γιατί έχουμε πρόσθετες επιβαρύνσεις – φόρους – ΦΠΑ – ΧΑΡΑΤΣΙΑ; Εκτός και αν η αύξηση των εσόδων πήγε σε αντίστοιχη αύξηση της δημόσιας σπατάλης, όπως λόγω χάρη ανέφερε στην βουλή ο υπουργός κ. Αλεξιάδης μόνο για ένα κτίριο του Κεράνη που έχει νοικιασμένο το δημόσιο χωρίς να χρησιμοποιεί πληρώνοντας ετησίως πάνω απο 2.652.000 ευρώ,φανταστείτε την επίσημη δημόσια σπατάλη που υπάρχει σ’ όλο το δημόσιο.

Όταν μόνο από το παρεμπόριο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της βουλής στις 18/04/2016 ο τζίρος ανέρχεται στα 15 με 20 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου είναι 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Χωρίς να αναφέρω άλλα παραδείγματα γιατί υπάρχουν πάρα πολλά καταδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας και αμφισβήτησης ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα σχέδιο ανάπτυξης και συγκρότησης ώστε να συλάβει τα έσοδα που της ανήκουν και να μειώσει τους φόρους και τα χαράτσια για να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

Και θέλω να παρακαλέσω για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία για αλλαγή μίγματος πολιτικής σε όλα τα σημεία από χθες για να ορθοποδήσει η ελληνική κοινωνία διαφορετικά η συνεχής αύξηση φόρων-χαρατσιών και η μείωση των συντάξεων ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΣΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.»

 

Tags:

, , , ,