Έντονες ελληνικές αντιδράσεις για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

Άμεση και έντονη είναι η ελληνική διαμαρτυρία για τη σύλληψη και κράτηση από τις αλβανικές αρχές του Έλληνα ομογενή και υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, καθώς και δύο συνεργατών του.

O Φρέντι Μπελέρης κατηγορείται για εξαγορά ψήφων εν’ όψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής 14 Μαΐου στην Αλβανία.

Πριν από λίγο μάλιστα, είχαμε παρέμβαση από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με σαφές μήνυμά του προς τις αλβανικές αρχές, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχουν ενημερώσει την ευρωπαϊκή ένωση και συγκεκριμένα, την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Διάβημα της Αθήνας στο Αλβανικό Υπ. Εξωτερικών

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας, ενώ η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επικοινώνησε επίσης, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ποιος είναι ο Φρέντι Μπελέρης

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: