Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 5.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την δημιουργία e-shop

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης αναμένεται να ενεργοποιηθεί πριν το τέλος της χρονιάς, με προϋπολογισμό 80.000.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή ουφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματοςκαι θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.

Ο Γ. Τσακίρης υπενθύμισε, σε ότι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

Στο μέτρο είχε αναφερθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στο «digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), τονίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης θα ενεργοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων με 5.000 ευρώ για να αποκτήσουν το δικό τους e-shop.

Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις,οι οποίες θα βοηθηθούν ώστε να αναπτύξουν ηλεκτρονικά καταστήματα προωθώντας με αυτόν τον τρόπο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η συντριπτική πλειονότητας της οποίας αποτελείται από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει ισχυρά ψηφιακά αντανακλαστικά από την έκρηξη της πανδημίας μέχρι σήμερα σημειώνοντας τον καίριο ρόλο της τεχνολογίας στην πανδημία, καθώς και τη στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης για μία σύγχρονη «ψηφιακή» Ελλάδα.

με πληροφορίες από ert.gr

 

Tags: