Έναρξη εξετάσεων πιστοποίησης ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

epirusnewsΑπό το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας

– Με έγγραφο που ανάρτησε στις 30 Απριλίου στον ιστότοπό του το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής για τις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Η ψηφιακή εφαρμογή είναι αναρτημένη στις “ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ” του Υπουργείου με την ονομασία “Διενέργεια Εξετάσεων Χορήγησης Πιστοποιητικού Γνώσεων ΟΧΓΦ”.

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους εξουσιοδοτημένους φορείς (Εξεταστικά Κέντρα) προκειμένου να συνεννοηθούν για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες (ημέρες και ώρες εξετάσεων, διαδικασία πληρωμής παραβόλου κλπ.)

Παράταση ως 31 Ιουλίου για εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ

– Παράταση χρόνου ως τις 31 Ιουλίου σε όσους παραγωγούς δεν έχουν μέχρι σήμερα πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ, δίνει σχετική απόφαση του οργανισμού, χωρίς ωστόσο να λύνει το πρόβλημα γι’ αυτούς που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους απέναντι στον κανονισμό του ΕΛΓΑ χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν τις αποζημιώσεις τους.

Η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ, μόλις ανέλαβε τα καθηκοντά της και επίσημα, ανακοίνωσε παράταση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς των παραγωγών έτους 2014, η οποία έληξε την 31-03-2015, έως την 31-07-2015. (Δείτε εδώ ολόκληρη την είδηση από τον ιστότοπο www.agronews.gr).

Έκδοση Υ.Α. για την επιθεώρηση των ψεκαστικών μηχανημάτων

– Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση που αφορά το σύστημα επιθεώρησης του εξοπλισμού χρήσης γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικών μηχανημάτων). Η Υ.Α. προβλέπει Σταθμούς Ελέγχου των μηχανημάτων οι οποίοι θα λειτουργούν πανελλαδικά και θα πιστοποιούνται από το “Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς”. Ως Εργαστήριο Αναφοράς ορίζεται το Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ι.ΓΕ.Μ.Κ.) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛ.Γ.Ο.−«ΔΗΜΗΤΡΑ»).

Οι Σταθμοί θα ελέγχονται περιφερειακά από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών οι οποίες θα χορηγούν την εξουσιοδότηση για τη λειτουργία τους και θα τηρούν το σχετικό Μητρώο. Οι Σταθμοί θα χορηγούν Πιστοποιητικό Επιθεώρησης καθώς και σχετικό αυτοκόλλητο σήμα με το οποίο θα πιστοποιείται η καταλληλότητα του ψεκαστικού (Ολόκληρη την Απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ).

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply