ΕΛ.ΑΣ: Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ιωάννινα – Άρτα – Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 33 ετών, στη Λίμνη Ζαραβίνας Ιωαννίνων, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ποσότητας κάνναβης.

Κατασχέθηκαν περίπου (77) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων, οδήγησαν στη σύλληψη δυο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 30 και 33 χρονών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (22-01-2017) τα ξημερώματα, συνελήφθησαν στη Λίμνη Ζαραβίνας Ιωαννίνων, οι δύο προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, ο 30χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -50- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -77.050- γραμμαρίων, ενώ ο 33χρονος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 30χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Τα ναρκωτικά, τα δύο οχήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συστηματικών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, τρία άτομα στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 59, 33 και 31 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του (115,5) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής και το χρηματικό ποσό των (2.755) ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος παρέλαβε τα ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό από δύο ημεδαπούς, ηλικίας 45 και 43 ετών, οι οποίοι αναζητούνται ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, βρέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά, με υπολείμματα ηρωίνης καθώς και άλλα δεκαοκτώ ναρκωτικά χάπια.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός διότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (5,92) γραμμαρίων ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ηρωίνης.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 31χρονη ημεδαπή, διότι ως επιβάτης λεωφορείου, κατείχε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης καθώς και τέσσερα ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, τα ναρκωτικά δισκία και οι ηλεκτρονικές ζυγαριές.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

 

Tags: