Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες (ακαδημαϊκό έτος 2015-2016)

Το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΓΠΝΙ) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ) υλοποίησαν δωρεάν τετράωρα σεμινάρια με τίτλο «Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ».

Η συγκεκριμένη δράση τελούσε υπό την επιστημονική επίβλεψη του Καθ. κ. Γεώργιου Νάκου, Αν. Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην Διευθυντή ΜΕΘ ΠΓΝΙ και η υλοποίηση της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε υπό την επιστημονική εποπτεία του Δρ. Αθανάσιου Κιτσάκου, Διευθυντή ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΓΝΙ και Προέδρου της ΕΕΔΕΠ.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 136 φοιτητές από 22 πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) εκπαιδευτές. Η εκπαίδευση περιελάμβανε εισήγηση σε ολομέλεια και πρακτική εξάσκηση σε μικρές ομάδες και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στις αίθουσες του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Σταύρος Νιάρχος».

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τη ΜΕΘ ΠΓΝΙ, την ΕΕΔΕΠ και τους εκπαιδευτές των σεμιναρίων για την πολύτιμη επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία τους, καθώς επίσης και το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την πρωτοβουλία και την οργάνωση, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Πληροφορίες:
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων http://dikeppee.uoi.gr/kek
Facebook: www.facebook.com/kekuoi

 

Tags:

, , ,