Εκδήλωση: “Η σταδιοδρομία των ερευνητών μέσα από την Ευρωπαϊκή Χάρτα & τον Κώδικα Δεοντολογίας στον Ευρωπαϊκό χώρο Έρευνας” στο πλαίσιο EURAXESS Roadshow

“EURAXESS Roadshow” Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015, 10.00 – 16.30, Κεντρική Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το λεωφορείο Euraxess θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 19 Οκτωβρίου 2015 από τις 10.00 έως τις 16.00. Οι φοιτητές και οι ερευνητές που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να βρούν μια θέση εργασίας ως ερευνητές σε άλλη χώρα ή για το πως να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση!

Στο σημείο της εκδήλωσης θα παρέχεται άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω εξειδικευμένου προσωπικού και ειδικά σχεδιασμένων τερματικών σταθμών (touch screen information stand), σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δικτύου EURAXESS και πώς αυτές αξιοποιούνται σε όφελος της ερευνητικής καριέρας. Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκεται επαγγελματίας φωτογράφος για βιογραφικά σημειώματα και θα παρέχεται πρόσβαση στη διαδικτυακή πύλη εύρεσης εργασίας «EURAXESS Jobs». Το προσωπικό του ελληνικού δικτύου EURAXESS είναι έτοιμο να σας καλωσορίσει στην εκδήλωση και να σας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κινητικότητα των ερευνητών, την ανάπτυξη της καριέρας σας και το ρόλο των στρατηγικών ανθρωπίνων πόρων για τους ερευνητές και τους οργανισμούς.

“Η σταδιοδρομία των ερευνητών μέσα από την Ευρωπαϊκή Χάρτα & τον Κώδικα Δεοντολογίας στον Ευρωπαϊκό χώρο Έρευνας”

Πρόγραμμα Εκδήλωσης 12.00 – 16.30 – Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης:
– 12.00-12.10: Χαιρετισμοί
– 12.10-12.40: Παρουσίαση του Ελληνικού Δικτύου Euraxess, κος Σανόπουλος Δημήτριος, Συντονιστής του του Ελληνικού Δικτύου EURAXESS, ΕΚΕΤΑ
– 12.40-12.55: Παρουσίαση των διαδικασιών που απαιτούνται από ένα φορέα προκειμένου να αναγνωριστεί σαν φορέας που σέβεται της αρχές της Χ&Κ και να του απονεμηθεί το λογότυπο HRS4R.
– 12.55-13.15: Παρουσίαση των θεσμικών εργαλείων για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας & την κινητικότητα των Ερευνητών στην ΕΕ. Η Χ&Κ για τους ερευνητές και το συνταξιοδοτικό ταμείο Resaver, κα Σιγάλα Λούλα, Νομικός Επειρογνώμων Ελληνικού Δικτύου Euraxess
– 13.15-14.00: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα παραπάνω. Η κα Σιγάλα θα συντονίσει τη συζήτηση του πάνελ που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου:
– Καθηγητής, Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
– Αν. Καθηγητής, Προδρομίδης Μάμας, Επιστημονικός Υπεύθυνος ESC Παν. Ιωαννίνων
– Καθηγητής Γλαβάς Ευριπίδης, Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου
– Τσίπουρας Μάρκος, Q base R&D, Ερευνητής, Συνιδρυτής της εταιρείας Q base R&D
– κος Σανόπουλος Δ., Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου EURAXESS, ΕΚΕΤΑ
– 14.00: Κοκτέιλ

Workshops:
– 14.30-15.30: Ενότητα Ι: “Εισαγωγή – Προετοιμασία Συγγραφής Προτάσεων Horizon 2020“: Εισαγωγή στη θεματολογία του workshop, αναφορά σε κυριότερες προσκλήσεις και προγράμματα, εργαλεία αναζήτησης προσκλήσεων και εταίρων, βασικές έννοιες και ορολογία, στάδια προετοιμασίας μιας πρότασης.
– 15.30-16:30: Ενότητα ΙΙ: “Οργάνωση Συγγραφής – Τυπική Δομή μιας Πρότασης Horizon 2020“: Βασικά στάδια συγγραφής, παρουσίαση γενικής δομής μιας πρότασης, τρόπος υποβολής προτάσεων.

Εισηγητές:
Παπαναγιώτου Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Euraxess Centre Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τσιλιγκερίδης Αχιλλέας, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply