Εφαρμογή για Smartphone “προειδοποιεί” για ενδεχόμενα κρούσματα Ξυλέλλας

Από το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας

epirusnews-logo-squareΜία “έξυπνη” εφαρμογή για smartphone ανέπτυξε το ΤΕΙ Ηπείρου στα πλαίσια του προγράμματος IRA Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και συγκεκριμένα τουproject “Ενίσχυση της Παραγωγής Ελαιολάδου με τη χρήση καινοτόμων ΤΠΕ ” το οποίο είναι γνωστό και με το ακρωνύνιο e-olive.

Η επίσημη ιστοσελίδα του e-olive είναι εδώ.

Πατώντας την καρτέλα Xylella Alert μπαίνουμε στο περιβάλλον της συγκεκριμένης εφαρμογής (είναι στα αγγλικά) όπου βλέπουμε τις δυνατότητες που παρέχει, και όπου υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος για το κατέβασμα και την εγκατάστασή της.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες από το ύποπτο ελαιόδεντρο ή από έντομα φορείς της ασθένειας (τζιτζικάκια) οι οποίες στέλνονται αυτόματα στη βάση δεδομένων, και να συμπληρώσει μία πλήρη αναφορά για το περιστατικό. Η αναφορά περιλαμβάνει την καταγραφή της ποικιλίας και το ιστορικό του ελαιώνα και στέλνεται στη βάση δεδομένων, παρέχοντας αυτόματα και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του ελαιώνα, εφόσον βέβαια ο χρήστης έχει ενεργοποιημένο το GPS στο smartphone του.

Να πούμε με την ευκαιρία αυτή ότι το ΤΕΙ Ηπείρου (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων), στο πλαίσιο προετοιμασίας της πρότασης OLIVE_CULTURE (IPA Greece-Albania 2014-2020) διοργανώνει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές της ελαιοκομίας στην Άρτα και την Ήπειρο.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας της Βλαχέρνας την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στις 19:30.

Στην συζήτηση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν φορείς, οργανισμοί, επιχειρήσεις και παραγωγοί που σχετίζονται με την ελαιοκαλλιέργεια.

 

Tags:

, , , ,