Δημοτικό Σκοπευτήριο στη Γραμμενίτσα δημιουργεί ο Δήμος Αρταίων

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας, με την απόφαση για δημιουργία Δημοτικού Σκοπευτηρίου στην Άρτα. Η εγκατάσταση θα χωροθετηθεί σε δημοτική έκταση στην περιοχή της Γραμμενίτσας και θα αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση σε όλη τη χώρα, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί όλα τα αθλήματα της σκοποβολής.

Το χώρο επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χ. Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δ. Τσουμάνης. Να σημειωθεί, ότι η συνολική έκταση του χώρου του Σκοπευτηρίου θα είναι περίπου 400 στρέμματα, ενώ οι εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου θα καταλαμβάνουν έκταση περίπου 30 στρεμμάτων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χ. Τσιρογιάννης ανέφερε ότι «η Δημοτική Αρχή έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Άρτα, όπως μεταξύ άλλων είναι μέχρι σήμερα η ανακατασκευή της πίστας Μοτοκρός στο Γρίμποβο, η ολοκλήρωση του Κλειστού Τ9 στους Κωστακιούς και η φιλοξενία του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών, η ανακατασκευή της αίθουσας ενόργανης Γυμναστικής, η στήριξη και προώθηση πρωταθλημάτων στο Σκάκι, καθώς και η ανακατασκευή των γηπέδων τένις στην Περιφερειακή οδό, στα οποία θα φιλοξενηθεί και το επερχόμενο διεθνές τουρνουά Seniors της ITF, καθώς και πολλά ακόμη».

Ο χώρος του σκοπευτηρίου θα περιέχει:

  • Κλειστό στάδιο αγώνων σκοποβολής αεροβόλου πιστολιού και τουφεκίου καθώς και τουφέκι
  • Ημι-υπαίθριο στάδιο πρακτικής σκοποβολής αεροβόλου όπλου καθώς και πιστολιών όλων των διαμετρημάτων
  • 3 στάδια για τα αγωνίσματα Trap & Double Trap για λειόκανο όπλο
  • 4 στάδια για το αγώνισμα του Skeet με λειόκανο όπλο
  • 2 στάδια για το αγώνισμα του Compact Sporting με λειόκανο όπλο
  • 12 στάδια για τα αγωνίσματα της πρακτικής σκοποβολής με πιστόλια όλων των διαμετρημάτων καθώς και του λειόκανου όπλου.

 

Tags:

, , , ,