Διήμερο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια από τον Δήμο Ιωαννιτών

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια ήταν αυτό που πέρασε για το Δήμο Ιωαννιτών.

Με αφετηρία τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συνεχίζοντας την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και πρωτίστως της βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών ο Δήμος Ιωαννιτών πραγματοποίησε, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σειρά εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό Πανευρωπαϊκά και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιλέχθηκαν από το Δήμο και απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου ήταν δωρεάν, περιελάμβαναν θεωρητικό, εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική – βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ. Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες έγινε χρήση προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης, ζυγαριάς συσχέτισης βάρους – ταχύτητας και γυαλιών προσομοίωσης μέθης.

Τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων παρακολούθησαν 400 μαθητές, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδικής ασφάλειας για ενήλικες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους προσομοιωτές.

 

Tags: