Διάγγελμα Τσίπρα: Παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή ΦΠΑ σε νησιά

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του ανακοίνωσε την άμεση διανομή των υπερ-εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Στην έναρξη του διαγγέλματός του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος όλης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη».

«Δέσμευση της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει να μοιράζεται στους πιο αδύναμους Έλληνες. Προσηλωμένοι σταθερά στη δέσμευσή μας για τη στήριξη των πιο αδύναμων αποφασίζουμε την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπερ-απόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους. 13η σύνταξη σε 1.600. 000 συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη συμφωνία με τους εταίρους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα την τηρήσουμε στο ακέραιο».

Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό, ότι αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση.

«Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση».

Και συμπλήρωσε λέγοντας, «Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων.

Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί».

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, , , , ,