ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: Σεμινάριο “Κούκλα, δημιουργία και θεραπεία”

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί με θέμα το κουκλοθέατρο διοργανώνει στις 2 και 3 Απριλίου σεμινάριο με θέμα: «Κούκλα, δημιουργία και θεραπεία».

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με θέμα το κουκλοθέατρο μεταξύ των οποίων το σεμινάριο «ΚΟΥΚΛΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ», ένα 5ωρο πρακτικό εργαστήρι (Σάββατο 2/4, 10-12 π.μ. Κατασκευή κούκλας και 3-6 μ.μ. Σκηνικό παιχνίδι): Από το χάος και το κομμάτιασμα στη δημιουργία και την ένωση. Παιχνίδια που θυμίζουν τελετουργικά μύησης θα μας εισάγουν σ έναν ιερό τόπο – χρόνο, αυτόν μιας νέας δημιουργίας που μας ξανασυνδέει με την αρχαία κοσμογονία. Ταυτιζόμενοι μ ένα δημιουργό θεό θα εμφυσήσουμε ζωή και κίνηση σ’ αυτή τη μικρή ύπαρξη, που λέγεται «ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ» εμψυχώνοντας την. Απο την κατασκευή στη συγγραφή ιστοριών και τους αυτοσχεδιασμούς με τελικό προορισμό την σκηνική παρουσίαση, προτείνοντάς σας διάφορες τεχνικές. Η μαριονέτα αποκαλύπτει μυστικά, εκφράζει πράγματα που δε θέλουμε να δούμε, μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στον παράδεισο της παιδικής μας ηλικίας. Το σεμινάριο θα έχει μυθολογικό πλαίσιο.

Kόστος 25 € (μειωμένο 20 €). Συμμετοχή μέχρι 16 άτομα.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6983 049 205, κ. Ελένη Παπαγεωργίου ή την ηλεκτρονική της διεύθυνση [email protected]  Επίσης δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 26510 25670 και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Παπάζογλου & Αραβαντινού, Αρχοντικό Πυρσινέλλα (καθημερινές, πρωινές ώρες).

 

Tags:

, , , , , ,