ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: Καλοκαίρι με παραμύθια

Για τα παιδιά που μένουν στην πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων φροντίζει να αποκτήσουν ένα σημείο αναφοράς και πολιτισμού αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες που παρέχει το Αρχοντικό Πυρσινέλλα.

Έτσι μετά τις «Κυριακές με παραμύθια» που παρουσιάστηκαν τους δύο περασμένους χειμώνες έρχεται το «Καλοκαίρι με παραμύθια» και κάθε Πέμπτη, 21.00 η ώρα το βράδυ, θα περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών στις αφηγηματικές παραστάσεις, την παντομίμα, το κουκλοθέατρο κ.ά..

Η Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση και ο Αντώνης Καρασταμάτης στη μουσική θα κρατήσουν συντροφιά στους θεατές συμμετέχοντας στην πρώτη θερινή αφήγηση παραμυθιών της Μικρής Σκηνής του ηπειρωτικού Θεάτρου. «Παραμύθια Ουρανοκατέβατα και Ο..νερό..παρμένα» είναι ο τίτλος της παράστασης και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα (Παπάζογλου & Αραβαντινού γωνία) με ώρα έναρξης 21.00το βράδυ και γενική είσοδο 5 €.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Γιατί ένας ποντικός τρέχει να φτάσει στον ήλιο; Ο ήλιος έστεκε πάντα ψηλά στον ουρανό ή μήπως κάποτε τριγυρνούσε γύρω απ’ το νερό. Μια βασιλοπούλα γέρνει το σταμνί της να δροσίσει τα Τρία δέντρα κι εκείνα απλόχερα της χαρίζουν τα υπέροχα τους δώρα, που μήτε φρούτα είναι μήτε καρποί.

Στα βάθη της Ασίας η αγάπη ενώνει μια ζαφειρένια λίμνη με ένα βουνό για πάντα και μια κολοκύθα πέφτει από τον ουρανό και γλιτώνει μια γριά από τα δόντια των άγριων θηρίων.

Μια διαδραστική παράσταση αφήγησης με λαϊκά παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά…

Συνεχίζονται οι παραστάσεις των μαθητών

Συνεχίζεται στο θέατρο «Καμπέρειο» η 15η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το φετινό καλοκαίρι.

Οι επόμενες παραστάσεις είναι: (Λύκειο Κατσικά Ρόμπερτ Χάρλινγκ «Ανθισμένες Μανόλιες» σήμερα Τετάρτη), 1ο Λύκειο Ιωαννίνων Γρηγορίου Ξενόπουλου «Δεν είμ΄ εγώ ή η Λογική» Παρασκευή 24/6, 1ο Λύκειο Παραμυθιάς Ρέππα – Παπαθανασίου «Ποια Ελένη;» Δευτέρα 27/6, Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» Τετάρτη 29/6, 11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι» Πέμπτη 30/6, 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» Παρασκευή 1/7 και 9ο Λύκειο Καρδαμιτσίων Μολιέρου «Ο αρχοντοχωριάτης» Κυριακή 3/7.

Οι «Επιτρέποντες» ξεκινούν από την ΕΗΜ

Συνεχίζονται από ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οι δοκιμές της κωμωδίας του Μενάνδρου «Επιτρέποντες» που θα πρωτοπαρουσιαστεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ «Κώστας Φρόντζος» με συντελεστές: Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος, Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Μουσική: Στάθης Δρογώσης, Σκηνικά – κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Επιμέλεια κίνησης: Χρυσάνθη Παπαγεωργίου – Δώρα Ζούμπα, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μαχαίρα.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά) οι ηθοποιοί: Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Κρήτος, Κατερίνα Μπιλάλη, Άρης Τσαμπαλίκας.

 

Tags:

, , , , , ,