Χιλιάδες συρρέουν στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Χιλιάδες διαδηλωτών έχουν ήδη φθάσει στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 2 μετά το μεσημέρι.

Στην Αθήνα από νωρίς το πρωί έφτασαν πούλμαν από όλη την Ελλάδα με συλλόγους, φορείς, χριστιανικά σωματεία, ακόμη και ιδιωτικά σχολεία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές και όπως οι ίδιοι έχουν ανακοινώσει 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν έως τις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με 2.000 αστυνομικούς επί ποδός, ελικόπτερα και drones, ενώ θα υπάρχει φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια στις 13:00.

Σε ισχύ έχουν ήδη τεθεί έκτακτες ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ καλύπτει ζωντανά και με έκτακτες εκπομπές όλες τις εξελίξεις και ανοίγει διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα λεωφορεία που έρχονται από τη Νότια Ελλάδα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και από Βόρεια Ελλάδα στο γήπεδο του Μπάντμιντον.

Οι διαδηλωτές θα χρησιμοποιούν το Μετρό και το Τραμ και θα αποβιβάζονται στους σταθμούς Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς κλειστοί είναι από τις 10:00 οι Σταθμοί Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Παράλληλα, θα ισχύσουν κι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, , , ,