Αύριο η εκλογή του νέου Δημάρχου Ιωαννιτών – Τι λένε οι συμπράτουσες παρατάξεις – Τι αναμένεται

Αύριο 28/2/2023 στις 18.00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή διαδόχου του αποβιώσαντος δημάρχου Ιωαννιτών Μ. Ελισάφ από τα μέλη της παράταξης “Γιάνεννα Νέα εποχή” που ίδρυσε ο εκλιπών και με την οποία εξελέγη Δήμαρχος.

Ο εκλιπών εξελέγη δήμαρχος με τη σύμπραξη άλλων δύο παρατάξεων, της “Δημοτικής Πρωτοπορίας” του Ν. Γκόντα και της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” του Α. Μπαρτζώκα.

Οι “δυνάμεις” των παρατάξεων

Η παράταξη Ελισάφ διέθετε 11 συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη Γκόντα 5 και η παράταξη Μπαρτζώκα 2. Επιπλέον, συνέπραξαν στη διάρκεια της δημοτικής θητείας άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι όμως δεν προσχώρησαν επίσημα σε κάποια δημοτική παράταξη.

Τι λένε οι παρατάξεις

Από την παράταξη Μπαρτζώκα (“Γιάννενα Τώρα”), ξεκαθαρίζουν πως θεωρούν ότι η διαδοχή θα πρέπει να αφορά την παράταξη που ίδρυσε ο εκλιπών Μ. Ελισάφ και ότι η εκλογή του νέου δημάρχου οποίος θα πάει το Δήμο Ιωαννιτών μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου και θα παραδώσει στη νέα δημοτική αρχή, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τα εκλεγμένα μέλη της.

Από την άλλη πλευρά, η παράταξη Γκόντα, με 5 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, θεωρεί ότι κακώς αποκλείστηκε από τις διαδικασίες εκλογής και ότι θα έπρεπε να ερωτηθεί. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της:

Η πρωτοβουλία μελών της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» για σύγκληση συνεδρίασης  προς εκλογή νέου Δημάρχου χωρίς ενημέρωσή μας βρίσκεται έξω από τις αρχές που είχαν  συμφωνηθεί με τον εκλιπόντα αείμνηστο Δήμαρχο. Παράλληλα θέτουν σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα της πρωτοβουλίας αυτής με απρόβλεπτες συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Είναι αυτονόητο ότι θα συμφωνούσαμε στην επιλογή Δημάρχου από την παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», εάν είχαμε ερωτηθεί.

Οι επόμενες εξελίξεις

Σε κάθε περίπτωση, από την αυριανή διαδικασία θα προκύψει ο νέος Δήμαρχος, ενώ τυχόν αμφισβήτηση της διαδικασίας θα έχει δυνατότητα να γίνει με τη μορφή προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δ. Μακεδονίας, εντός πέντε ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υποψηφιότητα για τη θέση έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής μόνο από ένα από τα μέλη της παράταξης Ελισάφ.

 

Tags: