Αριστερός Κουρνιαχτός και αστική διαχείριση

Γράφει ο Ζιώβας Βασίλης*

epirusnewsΑπομένουν μόνο πέντε μέρες, πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 25 του Γενάρη και οι «μονομάχοι» του νέου δικομματισμού παίζουν τα «ρέστα τους».

Από τη μια η Ν.Δ με το brand name (σήμα κατατεθέν) της αστικής διαχείρισης και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κωλοτούμπες του, τις υποκλίσεις του και τα αριστερά καθρεφτάκια του παρουσιάζεται ως νέος χαλίφης, ως νέος διαχειριστής των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, ως νέος πλασιέ της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του ΝΑΤΟ.

Ανταγωνίζονται και… σφάζονται στην ποδιά των κεφαλαιοκρατών για το ποιος καλύτερα θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους. Φυσικά μακριά από τις αγωνίες και τα οξυμένα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Πίνουν νερό στο όνομα του Ευρώ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και μοιράζουν τους ρόλους για να υποτάξουν και να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους. Με τη ρομφαία του ΦΟΒΟΥ η Ν.Δ, με τη δημαγωγία και το ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπαθούν και οι δύο να κρύψουν, πίσω από το κουρνιαχτό της δημαγωγίας, ψηφοθηρικών συνθημάτων, αποπροσανατολιστικών καβγάδων ακόμα και για «ψύλλου πήδημα», τη σύμπλευσή τους στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και στις δεσμεύσεις της Ε.Ε.

Την πολιτική του ενός μονομάχου (Ν.Δ.) με όλους τους συμμάχους της (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) τη βιώσαμε. Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, την… ανιχνεύουμε εύκολα πίσω από τον αριστερό κουρνιαχτό. Έτσι μια πρώτη παράθεση ορισμένων βασικών θέσεών του αποδεικνύει περίτρανα τον διαχειριστικό του ρόλο του συστήματος. Του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ για να μην ξεχνιόμαστε!!!. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι όταν πριν δυο χρόνια ο κ. Τσίπρας μιλούσε για σκίσιμο των μνημονίων δεν γινόταν δεκτός στα αστικά σαλόνια. Όταν όμως έβαλε την ουρά του στα σκέλη άνοιξαν οι πύλες του Τέξας, της Ε.Ε., του Αγίου Όρους, του Σ.Ε.Β, του… Εφραίμ!!! Τυχαίο; Δε νομίζω.

Για του λόγου του αληθές αξίζει κανείς να διαβάσει, έστω και επιγραμματικά τις… «αριστερές» θέσεις της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ για να διαπιστώσει ότι αυτές αποτελούν το άριστο διαβατήριο με το οποίο ο Τσίπρας τριγυρίζει με άνεση στα… αστικά σαλόνια.

Διαβάστε λοιπόν:
« – Η παραμονή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτα. Θα τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.
– Δεσμεύεται στο κεφάλαιο (φαρμακοβιομήχανοι, επιχειρηματίες του τουρισμού, βιομήχανοι στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις) ότι θα υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, όπου βρεθεί και όπου σταθεί μέσα και έξω από τη χώρα.
– Τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση δεν θα τα καταργήσει, όπως έλεγε, αλλά θα τα επαναδιαπραγματευτεί με βάση το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ. Δηλαδή θα οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.
– Δεν έχει στόχο να αυξήσει τους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% που είναι σήμερα. Δεν έχει κανένα σκοπό να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών.
– Τα όσα έχασαν οι εργαζόμενοι στην κρίση δεν θα τα φέρει πίσω. Καμιά παροχή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 800 – 900 ευρώ.
– Ο συνταξιούχος των 300 ευρώ θα φτάσει τα 325 ευρώ, μετά τη 13η σύνταξη που θα του δώσει η «αριστερή» κυβέρνηση.
– Δεν μπορεί να καταργήσει τον ΦΠΑ.
– Θα τηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και θα παραμείνει πιστός στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή και άλλο ψαλίδισμα στις δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κ.ά. »

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα όσα τεκμηριώνουν την αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς τσίπα, στο όνομα της «αριστεράς», από τη μία ζητάει την ψήφο των εκατομμυρίων ανέργων, φτωχών και εξαθλιωμένων, λέγοντάς τους ότι «θα κάνουμε όσα μπορούμε, όχι αυτά που θέλουμε», με άλλα λόγια το γνωστό «παραλάβαμε καμένη γη», ενώ οι ελάχιστες παροχές, τα ψίχουλα που τους υπόσχεται είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το χρέος, και από την άλλη ζητάει τη στήριξη ή την ανοχή του ΚΚΕ.

Επειδή οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται» και επειδή η επόμενη μέρα είναι κρίσιμο ζήτημα, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη ελπίδα για το λαό.

* Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Οργάνωσης Άρτας του Κ.Κ.Ε., Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αρταίων

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply