Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση γνώριζε για τους νεκρούς πριν τη «τηλεοπτική» σύσκεψη της Δευτέρας

Μέγα ζήτημα προκύπτει σχετικά με τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τους άνδρες των ΟΥΚ που επιχείρησαν στο σημείο αλλά και από συνδικαλιστές των Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, οι υπουργοί γνώριζαν για τις απώλειες από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου, ωστόσο δεν ειπώθηκε τίποτα στη «ζωντανή» τηλεοπτική σύσκεψη.

ΟΥΚ και συνδικαλιστές μάλιστα καταγγέλλουν, ότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί «εικονική πραγματικότητα» στη σύσκεψη η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς ο αρμόδιος υπουργός αλλά και ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής έλεγαν στον πρωθυπουργό ότι «τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση», χωρίς να αναφερθεί τίποτα για νεκρούς και τραυματίες.

Ο κ. Δ. Μπαλτάκος, αρχηγός ομάδας 40 ανδρών των ΟΥΚ, ανέφερε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι η ομάδα του είχε εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς πριν να νυχτώσει τη Δευτέρα και ότι είχαν ενημερώσει τους ανωτέρους τους. Το μετέφερε και ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό το απόγευμα της Δευτέρας 23/7.

«Το θέαμα ήταν απόκοσμο. Εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, άλλοι σε κακή ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, κάποιοι δεν άφηναν τα σπίτια τους παρότι είχαν καεί, άλλοι έψαχναν τους δικούς τους ανθρώπους… Και δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το λιμανάκι» κατέληξε ο κ. Μπαλτάκος.

 

Tags:

, , ,